Endüstriyel mutfak projelerinin önemli bölümlerinden birisi de hazırlık üniteleridir. Gelin birlikte mutfak tezgahları ve hazırlık ünitelerini inceleyelim.
Hazırlık ünitesi denildiğinde akla gelen ilk şey mutfak tezgahıdır. Tezgahların farklı amaçlar için kullanılan bir çok çeşidi mevcuttur. Önemli olan ihtiyacınız olanları belirlemek ve ona göre tercih yapmaktır.
Tezgah Çeşitleri ve Özellikleri
- Mutfak tezgahları temel olarak 60 ve 70 serisi olarak ikiye ayrılır. Derinlik ölçüsü 60cm olan tezgahlar 60 serisi, derinlik ölçüsü 70cm olan tezgahlar ise 70 serisidir. Ayrıca tezgahların üst kaplamalarına göre de paslanmaz çelik, polietilen ve mermer modeller mevcuttur.
- Çatalca endüstriyel mutfak tezgahlarının düz ve evyeli çeşitleri bulunur. Evyeli tezgahlar 70 serisidir. İhtiyaca göre tek evyeli veya çift evyeli modelleri bulunur.
- Çalışma tezgahlarının sırt kısmında 4 cm yükseklik varsa sırtlı, yoksa sırtsız tezgah olarak isimlendirilir.
- Tezgah altında genellikle orta ve alt raf mevcuttur. Saklanacak malzemelerin ve ekipmanların boyutlarına göre ilaveten ara raf da kullanılabilir.
- Kapaklı ya da kapaksız olabilen çalışma masalarına talep doğrultusunda çekmece de yerleştirilebilir.
- Endüstriyel mutfak tezgahları için standart yükseklik ölçüsü 85cm’dir. Genişlik ölçüsü mutfaktaki alana ve ihtiyaca göre belirlenerek üretilir. Hazır modeller için satandart genişlik 90, 140, 190 ve 240cm’dir.
Endüstriyel mutfak ekipmanları üreticisi olarak sektördeki deneyimimiz ve bilgi birikimimiz ile her aşamada tüm mutfak ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için yanınızdayız.